Srovnání daňových systémů České republiky a Německa - Záhorovská, Kristýna; Morávková, Jana; Kubátová, Květa, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá srovnáním daňových systémů České republiky a Německa. Hlavním cílem práce je provedení komparativní analýzy daňových systémů obou zemí. Dílčími cíli je popsat jednotlivé systémy a porovnat je na základě řady ukazatelů. První kapitola práce se zabývá teoretickým pojetím daně. Ve druhé kapitole se lze dočíst o daňovém systému České republiky. Obsahem třetí kapitoly je popis daňového systému Německa. Ve čtvrté kapitole je provedena komparace obou systémů na základě daňového zatížení fiktivního zaměstnance a makroekonomických ukazatelů, jimiž jsou daňový mix, daňová kvóta a daňové určení.
Vedoucí práce: Jana Morávková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses