Metody hodnocení produktů životního pojištění - Fojtík, Jan; Janeček, Martin; Lozsi, Imrich; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Předložená diplomová práce se zabývá metodami hodnocení pojistných produktů z pohledu klienta. Tyto metody hodnocení mají největší význam při porovnávání několika pojistných produktů. Jedním z cílů práce je analyzovat dosavadní metody hodnocení pojistných produktů a zjistit, zda jsou tyto modely vhodné k porovnávání produktů investičního životního pojištění. Jedná se zejména o nákladové ukazatele původně určené pro porovnávání investičních projektů. Následně budou vytvořeny dva nové ukazatele výnosnosti, které jsou navrženy tak, aby odstranily nedostatky doposud používaných nákladových ukazatelů. Tyto ukazatele by měly vhodně zohlednit všechny funkce pojištění a poskytnout tak ucelenější nástroj k porovnávání pojistných produktů. Nové ukazatele budou vytvořeny na základech znalosti fungování pojistných produktů, pravděpodobnosti, demografie, finanční a pojistné matematiky.
Vedoucí práce: Martin Janeček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statisticko-pojistné inženýrství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses