Didaktická analýza učiva o zásobách ve výuce účetnictví se zaměřením na požadavky trhu práce - Mikulecká, Barbora; Berková, Kateřina, 1984-; Fišerová, Marie, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Bakalářská práce se zabývá didaktickou analýzou učiva o nakupovaných zásobách (materiálu a zboží) v prvním koncentrickém celku. Důraz je kladen především na propojení výuky účetnictví na obchodních akademiích s účetní praxí. Bakalářská práce je rozdělena na dvě větší části, a to na teoretickou a na praktickou část. Teoretická část je zaměřena na absolventy ekonomických oborů, na jejich situaci na trhu práci a na požadavky zaměstnavatelů, které by měli absolventi ekonomických oborů splnit. Cílem praktické části je rozbor učiva a to jak z účetnictví, tak z ekonomiky. Rozebrané učivo by žáci měli mít osvojeno před tím, než budou uvedeni do problematiky zásob nakupovaných. Praktická část je ukončena vlastním zpracováním klasické formy případové studie, která je zaměřena především na opakování, ale rovněž na upevnění dosavadních znalostí učiva o materiálu a zboží s důrazem na dokladovost a propojení vztahů s účetní praxí.
Vedoucí práce: Kateřina Berková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: učitelství praktického vyučování v ekonomickém vzdělávání [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses