Účetnictví jako zdroj informací pro rozpočet územního samosprávného celku - Vostradovská, Daniela; Svoboda, Michal, 1983-; Zouhar, Tomáš, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Tato práce se zabývá územními samosprávnými celky a jejich hospodařením. Nejprve definuje postavení obce ve veřejném sektoru. Dále popisuje rozpočet obce, způsob jak je sestavován a jak je upravován zákonem. V druhé části se zabývá hospodařením obcí, příjmy obcí a jejich dělením na daňové, nedaňové a transfery a výdaji obcí a jejich dělením. V následující kapitole je zahrnuta úprava účetnictví územních samosprávných celků v právních předpisech České republiky a vybraná konkrétní problematika tohoto účetnictví. V praktické části práce jsou poté tyto případy zobrazeny na příkladech z účetních výkazů a rozpočtu města Slatiňany. Cílem této práce je najít provázanost účetních výkazů a rozpočtu.
Vedoucí práce: Michal Svoboda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses