Vývoj míry nezaměstnanosti a zaměstnanosti v regionech České republiky v době hospodářské recese - Vlček, David; Zeman, Jan; Musil, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Během hospodářské recese patří vývoj nezaměstnanosti a zaměstnanosti mezi velmi diskutovaná témata. Cílem této práce je proto zhodnocení dopadů hospodářské recese na trh práce. Zhodnocení je provedeno prostřednictvím analýzy zaměstnanosti v jednotlivých krajích České republiky ve vybraných odvětvích a nezaměstnanosti v jednotlivých krajích České republiky v době hospodářské recese, která začala v roce 2008. První kapitola je věnována trhu práce a hospodářskému cyklu s důrazem na zaměstnanost a nezaměstnanost. V druhé kapitole jsou popsána vybraná odvětví a klasifikace ekonomických činností. Odvětví jsou vybrána na základě podílu na tvorbě hrubé přidané hodnoty a počtu zaměstnaných osob. Teoretická část je uzavřena kapitolou věnovanou časovým řadám, především jejich dekompozici. Praktická část se zabývá popisem, analýzou a zhodnocením vývoje nezaměstnanosti a zaměstnanosti v České republice. Analýza byla provedena z pohledu vývoje obecné míry nezaměstnanosti, míry zaměstnanosti a podílu zaměstnaných ve vybraných odvětvích v jednotlivých krajích České republiky v období hospodářské recese.
Vedoucí práce: Jan Zeman
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses