Monetární politika ČNB - Vaculka, Jan (2016)
Tato bakalářská práce je zaměřena na charakteristiku České národní banky včetně její role v bankovním systému České republiky. Práce se soustřeďuje na hodnocení monetární politiky ČNB, zejména pak na způsob její realizace v režimu cílování inflace, a zhodnocení plnění inflačních cílů. Část je také věnována posouzení možnosti přijetí společné měny euro v České republice a jeho přínosů a rizik.