Finanční analýza města Hradce Králové - Soóky, Jakub (2016)
Tato práce řeší specifika finančního výkaznictví vybraných účetních jednotek, na jejichž základě je sestavena soustava finančních ukazatelů, které vycházejí z položek účetních výkazů získané z portálu Monitor, a které správnou interpretací nabízejí jednoduchý pohled na vybrané aspekty hospodaření účetní jednotky. Cílem práce je tuto soustavu ukazatelů definovat a aplikovat jej na statutární město Hradec Králové. Výsledkem analýzy je poukázání na nedostatky, které dané ukazatelé odhalují, a zároveň doporučení účetní jednotce se těmito ukazateli zabývat.