Výskyt a prevence různých stádií šikany na obchodních akademiích - Hodžová, Michaela; Krejčová, Kristýna, 1981-; Krpálková-Krelová, Katarína; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Tématem diplomové práce je výskyt a prevence různých stádií šikany na obchodních akademiích. Práce obsahuje nezbytná teoretická východiska pro pochopení pojmu šikana. Nejprve jsou popsány charakteristiky účastníků šikany, agresoři a oběti. Následuje podrobná charakteristika stádií šikany. Více se seznámíme s jednou z forem šikany, kyberšikanou, která je v dnešní době velmi rozšířená. Důležitou součást práce představuje analýza první pomoci při boji se šikanou. Dále jsou detailně popsány další možnosti při řešení šikany a metody nápravy. Práce seznamuje s důsledky šikany, které ovlivní mnoho oblastí. V neposlední řadě se práce zabývá velmi důležitou prevencí, která je podstatná pro úspěšnou léčbu šikany. Daná problematika poskytuje informace nezbytné pro předcházení a řešení šikany na střední škole. V rámci praktické části je rozebráno dotazníkové šetření, které zkoumá aktuální situaci a zkušenosti žáků obchodní akademie se šikanou. Součástí práce je i řízený rozhovor s výchovnou poradkyní zabývající se šikanou a její prevencí na škole.
Vedoucí práce: Kristýna Krejčová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: učitelství ekonomických předmětů pro střední školy [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses