Problematika oceňování start-upů - Zelendová, Michaela; Maříková, Pavla, 1965-; Menčlová, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Diplomová práce se věnuje teoretickým východiskům a praktické aplikaci oceňovacích metod při ocenění mladých, začínajících společností. Cílem této diplomové práce je teoretické uvedení do startupové problematiky, možných oceňovacích přístupů a jejich praktická aplikace na konkrétním startupu s následným vyvozením závěrů a doporučení. Diplomová práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. První část práce se zabývá teoretickými základy startupů, analýze české startupové scény a možnými důvody ocenění startupů. Práce se dále zabývá specifickými vlastnostmi startupů a jejich dopadem do ocenění. Teoretická část je zakončena analýzou dostupných teoretických metod pro odhad hodnoty startupu. V praktické části práce jsou aplikovány zvolené oceňovací metody na konkrétní startupové společnosti působící v podmínkách České republiky. Závěrem praktické části jsou shrnuty problémy a specifika, která v průběhu ocenění vyvstaly s následnými doporučeními pro oceňovací praxi.
Vedoucí práce: Pavla Maříková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses