Španělský hospodářský zázrak na příkladu cestovního ruchu - Jozífková, Tereza (2016)
Diplomová práce pojednává o tzv. španělském hospodářském zázraku. Jedná se o rozsáhlé hospodářské změny nastartované v šedesátých letech 20. století ve Španělsku. Práce nabízí politický kontext diktatury Franciska Franka (1939-1975) a přehled hospodářského vývoje před a během fenoménu, důraz však klade na tzv. hospodářský zázrak. Ekonomický boom ilustruje na příkladu cestovního ruchu. Věnuje se popisu rozvoje turismu a propojení s tzv. hospodářským zázrakem.