Španělský hospodářský zázrak na příkladu cestovního ruchu - Jozífková, Tereza; Szobi, Pavel, 1983-; Fabianková, Klára, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Diplomová práce pojednává o tzv. španělském hospodářském zázraku. Jedná se o rozsáhlé hospodářské změny nastartované v šedesátých letech 20. století ve Španělsku. Práce nabízí politický kontext diktatury Franciska Franka (1939-1975) a přehled hospodářského vývoje před a během fenoménu, důraz však klade na tzv. hospodářský zázrak. Ekonomický boom ilustruje na příkladu cestovního ruchu. Věnuje se popisu rozvoje turismu a propojení s tzv. hospodářským zázrakem.
Vedoucí práce: Pavel Szobi
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářské a politické dějiny 20. století [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses