Přínos odborných pracovních stáží v rámci projektu „Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání 2“ organizace Fond dalšího vzdělávání - Šimáková, Tereza; Lorencová, Hana; Honsová, Pavlína; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Bakalářská práce pojednává o problematice zaměstnávání mladých absolventů na trhu práce České republiky. Práce se zabývá zhodnocením vlivu odborných pracovních stáží na připravenost absolventů (středních škol, vyšších škol odborných a vysokých škol) na jejich budoucí uplatnění a je rozdělena na část teoretickou a praktickou. V teoretické části jsou vysvětleny pojmy, které souvisí s prací jako sociálním procesem, motivací, pracovní způsobilostí, kvalifikací a kompetencemi. Dále rozebírá pojem mentoring či absolvent a příčiny nezaměstnanosti absolventů. V praktické části je provedena analýza efektivnosti odborných stáží vycházející z dotazníkového šetření. Závěr práce shrnuje výsledky a celkově hodnotí úspěšnost projektu.
Vedoucí práce: Hana Lorencová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses