Kdo je tady šéf? : Analýza genderových rozdílů v manažerských pozicích - Svatošová, Simona; Stroukal, Dominik, 1987-; Špecián, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Za použití průřezových dat ze šetření EU-SILC pro Českou republiku za období 2007-2013 tato práce zjišťuje, že na českém trhu práce existuje genderová mezera v pracovní autoritě. Po zahrnutí kontrolních proměnných zastupujících lidský kapitál, firemní atributy a charakteristiky domácnosti, se tuto mezeru podařilo snížit, avšak ne v plné výši. To naznačuje přítomnost diskriminace na českém trhu práce. Výsledky dále ukazují, že existují genderové rozdíly v mzdových výnosech z autority, přičemž u mužů jsou tyto výnosy podstatně vyšší.
Vedoucí práce: Dominik Stroukal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomická analýza [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses