Rostoucí trend sdílené ekonomiky a jeho dopad na cestovní ruch v Praze - Nguyen, Duy Quang; Stroukal, Dominik, 1987-; Máslo, Lukáš Augustin, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Tato bakalářská práce analyzuje vliv sdílené ekonomiky v oblasti ubytovacích služeb (Airbnb) a dalších vybraných determinantů na poptávku po cestovním ruchu v Praze. Na základě měsíčních panelových dat za období leden 2014 až březen 2015 byl odhadnut ekonometrický model. Determinanty použité v modelu jsou následující: Airbnb nabídka krátkodobého pronájmů, reálné HDP per capita, relativní cena, teplota počasí, úhrn srážek, marketing a dummy proměnné léto, podzim a zima. Z výsledků ekonometrického odhadu vzešlo, že pozitivně působí na poptávku po cestovním ruchu Airbnb, která charakterizuje sdílenou ekonomiku, HDP per capita reprezentující složku příjmů, relativní cena a Prague.eu, která reprezentuje složku marketingu.
Vedoucí práce: Dominik Stroukal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses