Ekonomické a ďalšie faktory podmieňujúce využitie systému klubových členstiev vo fitness centrách v ČR v roce 2015 - Staš, Ján (2016)
Bakalárska práca je nasmerovaná do odvetvia fitness priemyslu ČR, ktoré patrí medzi veľmi dynamické a potenciálne, no zároveň aj veľmi prehliadané odvetvie národného hospodárstva. V tejto práci jasne poukazujem na nedostatočne rozvinutý, resp. zastaraný systém vedenia českých fitness centier na báze jednorazových vstupov, čo do značnej miery determinuje súčasný neprehľadný, nedostatočne zmapovaný a nesystematický fitness priemysel v ČR. V teoretickej časti tejto práce tak modelujem možné varianty systému vedenia fitness centier na báze klubových členstiev, ktoré by boli reálne aplikovateľné do súčasných českých podmienok. Zároveň formulujem hlavné ekonomické a ďalšie faktory, ktoré podmieňujú návštevníkov fitness centier ku kúpe klubového členstva, resp. ich majiteľov a prevádzkovateľov k akceptovaniu a zavedeniu systému klubového členstva v danom fitness centre. V praktickej časti následne overujem, do akej miery navrhnuté postupy a kritériá korelujú so súčasnými podmienkami a mentalitou návštevníkov českých fitness centier, resp. ich majiteľov a prevádzkovateľov. Výsledkom tejto práce je tak reálny a do súčasných českých podmienok aplikovateľný model postupného zavádzania klubových fitness členstiev, ktorý (mi.) vytvára priaznivé podmienky pre následnú kooperáciu s ďalšími odvetviami národného hospodárstva ČR či medzinárodnými asociáciami združujúcich fitness priemysel na celom svete.