Ukazatele úspěšnosti zavedení eura ve vybraných zemích eurozóny a jejich aplikace na ekonomiku ČR - Valentová, Kateřina; Doležal, Ondřej; Ševčíková, Michaela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Bakalářská práce se věnuje otázce zavedení eura v České republice na základě zkušenosti vybraných států eurozóny. V teoretické části jsou shrnuty poznatky popisující proces přijímání eura, Maastrichtská kritéria, příčiny a důsledky krize a měnovou politiku Evropské centrální banky. V praktické části se soustředím na důsledky přijetí eura ve Slovinsku, na Slovensku a v Lotyšsku, vyhodnocení stupně ekonomické konvergence České republiky s eurozónou a aplikaci zkušeností vybraných zemí na Českou republiku. Výsledná zjištění ukazují, že by Česká republika vzhledem ke svých charakteristikám v nejbližší možné době přijmout euro neměla.
Vedoucí práce: Ondřej Doležal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses