Vývoj obchodování s kreditními deriváty - Kunovjánek, Robert; Witzany, Jiří, 1966-; Málek, Jiří, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Bakalářská práce se zaměřuje na strukturu a vývoj trhu s kreditními deriváty. Práce poskytuje základní přehled pro porozumění trhu s kreditními deriváty. První část pojednává o obecném vymezení derivátů, jejich struktuře, funkci a relevantní kategorizaci. Třetí kapitola náleží nejvyužívanějším druhům kreditních derivátů, které představují swapy úvěrového selhání, swap veškerých výnosů a úvěrový dluhopis. Dále se věnuje hlavním obchodovaným indexům swapů úvěrového selhání a základním metodám oceňování kreditního rizika. Poslední část analyzuje trend standardizace a vypořádání kontraktů prostřednictvím centralizované protistrany na mimoburzovních trzích a sumarizuje aktuální vývoj na trhu s kreditními deriváty. Základním cílem je analýza trendu a regulace vypořádání kontraktů prostřednictvím centralizované protistrany a rozbor současného vývoje obchodování s kreditními deriváty.
Vedoucí práce: Jiří Witzany
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses