Problematika dostupnosti občanské infrastruktury v suburbanizovaných zónách pražské aglomerace - Hošťálková, Tereza; Khendriche Trhlínová, Zuzana, 1975-; Vochozková, Jacqueline; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Diplomová práce se zabývá problematikou dostupnosti občanské infrastruktury v zónách pražské aglomerace, které byly zasaženy rezidenční suburbanizací. Dynamicky se rozvíjející počet obyvatel, který byl ovlivněn nejen suburbanizačním procesem, ale i demografickým vývojem populace, způsobil v mnoha obcích nedostatečné kapacity služeb občanské vybavenosti. Cílem diplomové práce je popsat a zhodnotit dopady suburbanizace na rozsah a dostupnost občanské vybavenosti v obcích, které leží v blízkosti hlavního města Prahy. Práce shrnuje situaci v suburbanizovaných zónách České republiky, její součástí je ale také rozbor teorií, které se zabývaly otázkou suburbanizace, a jejich vlivů v jiných zemích. Součástí jsou také případové studie, které byly provedeny ve dvou vybraných obcích z okresu Praha-západ, v Libčicích nad Vltavou a Horoměřicích. Z výsledků analýz plyne, že se s nedostatečným infrastrukturním vybavením potýká velká část suburbanizovaných obcí. Pro zpracování práce byla využita data z dostupných statistických databází a z osobních rozhovorů, které byly vedeny s představiteli vybraných obcí.
Vedoucí práce: Zuzana Khendriche Trhlínová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses