Daňové aspekty automobilu v podnikání - Kořínková, Lucie (2016)
Cílem této práce je porovnat výhodnost pořízení automobilu pro podnikání na finanční leasing a úvěr. Teoretická část je podrobněji zaměřena na současný stav legislativy upravující daňové i nedaňové povinnosti podnikatele spojené s pořízením automobilu a ve stručnosti jsou popsané systémy dvou zemí Evropské unie, které zdaňují automobily na základě produkce CO2. V praktické části této práce je modelový příklad, který porovnává ekonomickou výhodností finančního leasingu a úvěru, a dále porovnání tohoto výsledku se současným stavem na trhu v České republice.