Daňové aspekty automobilu v podnikání - Kořínková, Lucie; Finardi, Savina; Bušovský, Ladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Cílem této práce je porovnat výhodnost pořízení automobilu pro podnikání na finanční leasing a úvěr. Teoretická část je podrobněji zaměřena na současný stav legislativy upravující daňové i nedaňové povinnosti podnikatele spojené s pořízením automobilu a ve stručnosti jsou popsané systémy dvou zemí Evropské unie, které zdaňují automobily na základě produkce CO2. V praktické části této práce je modelový příklad, který porovnává ekonomickou výhodností finančního leasingu a úvěru, a dále porovnání tohoto výsledku se současným stavem na trhu v České republice.
Vedoucí práce: Savina Finardi
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses