Determinanty cien automobilov - Oravcová, Lenka (2016)
Predmetom diplomovej práce Determinanty cien automobilov je vytvorenie ekonometrického modelu na základe dát z internetovej stránky predajcu nových a ojazdených automobilov v Slovenskej republike. Odhadnutý model by mal vyjadrovať, ktoré premenné sa stali štatisticky významnými a určiť ich vplyv na cenu vozidla. Prvá časť práce sa zaoberá teoretickým popisom automobilového priemyslu a faktorov, ktoré majú na cenu automobilu vplyv. Druhá časť je praktická a pozostáva zo zostavenia modelu, transformácii premenných, interpretácie modelu a zostaveniu rozhodovacieho stromu.