Determinanty cien automobilov - Oravcová, Lenka; Fíglová, Zuzana, 1977-; Čížek, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Predmetom diplomovej práce Determinanty cien automobilov je vytvorenie ekonometrického modelu na základe dát z internetovej stránky predajcu nových a ojazdených automobilov v Slovenskej republike. Odhadnutý model by mal vyjadrovať, ktoré premenné sa stali štatisticky významnými a určiť ich vplyv na cenu vozidla. Prvá časť práce sa zaoberá teoretickým popisom automobilového priemyslu a faktorov, ktoré majú na cenu automobilu vplyv. Druhá časť je praktická a pozostáva zo zostavenia modelu, transformácii premenných, interpretácie modelu a zostaveniu rozhodovacieho stromu.
Vedoucí práce: Zuzana Dlouhá
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses