Kursová politika Centrálni banky Ruské Federace a vývoj kursu ruského rublu v období 1992-2015 - Shakirova, Karina (2016)
Tato bakalářská práce je zaměřená na kursovou politiku Centrální banky Ruské Federace a na analýzu vývoje měnového kursu ruského rublu v období 1992-2015. V první kapitole jsou popsány používané nástroje měnové politiky a historický vývoj kursové politiky Centrální banky Ruska. Druhá kapitola je zaměřená na empirickou analýzu kursu ruského rublu v období 2002-2015, je zkoumána závislost kursu rublu na vývoji sald platební bilance, míry inflace a cen ropy. Ve třetí kapitole je obsažen popis ekonomické situace v Rusku během hospodářské krize, která začala v roce 2014, jsou zkoumány její příčiny, průběh a pohyby kursu rublu v daném období.