Didaktická analýza vybraného ekonomického učiva – Daň z příjmů a zákonné pojištění - Pinďáková, Eva (2016)
Téma mé bakalářské práce je didaktická analýza vybraného ekonomického učiva "daň z příjmů a zákonné pojištění". V první části se zabývám didaktikou ekonomických předmětů, kam toto téma patří. Zaměřila jsem se na teoretické vědomosti, které jsou nezbytné pro každého pedagoga a tvoří tak základ, ze kterého jsem vycházela při mé praktické části. Následná praktická část je již plně věnována danému tématu. Začíná rozborem tématu v kurikulárních dokumentech a didaktických pomůckách. Nadále jsem provedla dotazníkové šetření, které se zaměřuje především na zájem žáků o dané téma. A na závěr jsem zpracovala vlastní návrh výuky daného učiva, kde se snažím zhodnotit veškeré nabyté znalosti a také výsledky z dotazníkové šetření.