Testování úspěšnosti technické analýzy na měnovém páru GBP/USD - Hubáček, Tomáš (2016)
Cílem práce je sestavit obchodní strategii, kterou lze použít pro obchodování na devizovém trhu. Úspěch na forexovém trhu je spojen s jeho pochopením a objasněním základních pravidel a pojmů. Hlavní část je věnována technické analýze, která patří k nejstaršímu a poměrně oblíbenému pohledu při zkoumání situací na FX trhu. Technická analýza se zabývá jak price action přístupem, tak indikátory. Praktická část popisuje krok po kroku postup při sestavení obchodní strategie. Její součástí je tedy výběr brokera, časového rámce, money management a definice vstupu a výstupu z pozic. Úspěšně sestavená strategie je poté testována na reálných historických datech. V závěru dochází k analýze obchodů a prezentaci výsledků.