Testování úspěšnosti technické analýzy na měnovém páru GBP/USD - Hubáček, Tomáš; Vejmělek, Jan; Šíma, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Cílem práce je sestavit obchodní strategii, kterou lze použít pro obchodování na devizovém trhu. Úspěch na forexovém trhu je spojen s jeho pochopením a objasněním základních pravidel a pojmů. Hlavní část je věnována technické analýze, která patří k nejstaršímu a poměrně oblíbenému pohledu při zkoumání situací na FX trhu. Technická analýza se zabývá jak price action přístupem, tak indikátory. Praktická část popisuje krok po kroku postup při sestavení obchodní strategie. Její součástí je tedy výběr brokera, časového rámce, money management a definice vstupu a výstupu z pozic. Úspěšně sestavená strategie je poté testována na reálných historických datech. V závěru dochází k analýze obchodů a prezentaci výsledků.
Vedoucí práce: Jan Vejmělek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses