Komparace zdravotního systému ČR a SR v období 2004 – 2014 - Hirňáková, Sára Victoria; Lukášová, Tereza; Zeman, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Cílem bakalářské práce je analýza a komparace zdravotních systémů České a Slovenské republiky v letech 2004-2014. První část práce popisuje modely zdravotnických systémů, subjekty zdravotnického systému a základní přehled obou srovnávaných zemí. Důraz je kladen na financování systémů na základě celkových, veřejných a soukromých výdajů vzhledem k podílu na HDP, absolutní vyjádření apod. Dále jsou země komparovány na základě vybraných demografických ukazatelů. V práci je využita metoda nákladové efektivnosti a Euro Health Consumer Index 2014, které společně napomáhají k novému úhlu pohledu na efektivnost zdravotnických systémů a jsou využity k zodpovězení otázky, zda je český zdravotnický systém efektivnější. Práce shrnuje, jak země hospodaří s finančními prostředky na zdravotnictví a jak se to následně v zdravotnických systémech odráží.
Vedoucí práce: Tereza Lukášová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses