VYHODNOCENÍ ÚROVNĚ KVALITY A DOSTUPNOSTI SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE STŘEDOČESKÉM KRAJI K ROKU 2015 - Vavrochová, Jaroslava; Kotýnková, Magdalena, 1948-; Barák, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Cílem diplomové práce je analyzovat poskytované sociální služby a zhodnotit jejich současnou úroveň ve Středočeském kraji z hlediska kvality, dostupnosti a struktury. Zvláštní pozornost je věnována okresu Kladno, jednomu z nejlidnatějších regionů kraje. Téma sociálních služeb je aktuální nejen z hlediska demografického trendu stárnutí populace. V současné době je nutné zajistit nezbytnou pomoc i ostatním potřebným skupinám obyvatel. Je možné konstatovat, že sociální služby mají vliv na kvalitu života a nastavení jejich současného systému je na vysoké úrovni a bere ohled na specifické potřeby jedinců. Práce se věnuje dostupnosti a struktuře sociálních služeb poskytovaných jednotlivým cílovým skupinám ve Středočeském kraji. Dochází k závěru, že služby mají vyhovující strukturu a jsou poskytovány převážně ve větších městech. Nižší počet sociálních služeb je k dispozici v menších centrálních a okrajových regionech kraje. V okrese Kladno je k dispozici vysoký počet sociálních služeb všech druhů, které jsou poskytovány v odpovídající kvalitě. I přesto se nabídka služeb pro seniory jeví jako nedostatečná, zejména z důvodu nepostačující kapacity služeb pobytových.
Vedoucí práce: Magdalena Kotýnková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses