Bezdětnost ve vztahu k rodinnému chování v České republice - Hon, Filip; Langhamrová, Jitka, 1958-; Miskolczi, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou bezdětnosti, dalších vybraných ukazatelů vztahujících se k rodinnému chování populace Českých zemí a jejich kontextu v jednotlivých etapách historického vývoje. Jejím hlavním cílem je sestavit kompilaci z dat sčítání lidu od roku 1930 o bezdětnosti žen za jednotlivé věkové skupiny, která není nikde dostupná. Na začátku je věnována kapitola věcem teoretickým, poté následuje již samotná analýza zvolených období. Nejprve za první polovinu dvacátého století, tedy alespoň za roky, kde jsou dostupná data. Tato kapitola je ukončena sčítáním lidu v roce 1950, protože po něm již přestává mít na změny v populačním myšlení zásadní vliv druhá světová válka a spíše se začíná projevovat působení nového, socialistického státního zřízení, přičemž době jeho vlády je věnována kapitola následující. Poslední kapitola je potom věnována období po sametové revoluci až k nejnovějším dostupným datům, v době psaní této práce.
Vedoucí práce: Jitka Langhamrová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: sociálně ekonomická demografie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses