Analýza účetních závěrek vybrané obchodní korporace z pohledu potenciálního věřitele - Hospůdka, Tomáš (2016)
Tato bakalářská práce se věnuje analýze účetních závěrek z pohledu potenciálního věřitele. První kapitola práce se zabývá účetní závěrkou podle českých předpisů platných do konce roku 2015. Další kapitola popisuje věřitele a jeho hlavní zájmy v účetních závěrkách vybrané obchodní korporace. Následující část je věnována vybraným ukazatelům finanční analýzy, které věřitel může použít ke svému rozhodování. V aplikační části jsou analyzovány účetní výkazy vybrané obchodní korporace za pět let z pohledu potenciálního věřitele, vypočítány a zhodnoceny vhodné ukazatele finanční analýzy. Cílem práce je na základě uvedených analýz rozhodnout, zda by byl potenciální věřitel ochoten poskytnout vybrané obchodní korporaci úvěr.