Analýza účetních závěrek vybrané obchodní korporace z pohledu potenciálního věřitele - Hospůdka, Tomáš; Jošt, Marek; Králíček, Vladimír, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Tato bakalářská práce se věnuje analýze účetních závěrek z pohledu potenciálního věřitele. První kapitola práce se zabývá účetní závěrkou podle českých předpisů platných do konce roku 2015. Další kapitola popisuje věřitele a jeho hlavní zájmy v účetních závěrkách vybrané obchodní korporace. Následující část je věnována vybraným ukazatelům finanční analýzy, které věřitel může použít ke svému rozhodování. V aplikační části jsou analyzovány účetní výkazy vybrané obchodní korporace za pět let z pohledu potenciálního věřitele, vypočítány a zhodnoceny vhodné ukazatele finanční analýzy. Cílem práce je na základě uvedených analýz rozhodnout, zda by byl potenciální věřitel ochoten poskytnout vybrané obchodní korporaci úvěr.
Vedoucí práce: Marek Jošt
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses