Vymezení základu daně u daně z přidané hodnoty - Fikoczková, Karin; Finardi, Savina; Kouba, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
V diplomové práci je zpracována judikatura Soudního dvora Evropské unie a Nejvyššího správního soudu týkající se základu daně, jehož správné určení je jedna z nejdůležitějších oblastí daně z přidané hodnoty. Cílem diplomové práce je vyhodnotit problematické oblasti základu daně, které byly řešeny před Soudním dvorem Evropské unie a Nejvyšším správním soudem. Ke splnění cíle jsou použity metody kvalitativní analýza rozsudků, syntéza poznatků a komparace české a evropské rozhodovací praxe. V práci je analyzována problematika úplaty, jiných daní a poplatků zahrnovaných do základu daně, přefakturace, dotací, slevových kupónů, bezúplatných plnění, barterových obchodů, stanovení základu daně u spřízněných osob a specifické situace jako jsou spropitné a výhry.
Vedoucí práce: Savina Finardi
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses