Politika boje proti daňovým únikům - Skálová, Jana (2016)
Bakalářská práce se zabývá daňovými úniky v oblasti všech daní v tuzemsku a na Slovensku. Práce je rozdělena na teoretickou a analytickou část. V první části je nastíněna problematika daňových úniků a způsob měření úniků. Druhá část je zaměřena na praktické příklady opatření proti daňovým únikům a jejich dopady. Jsou zde popsány nástroje politiky boje proti daňovým únikům se zaměřením na zhodnocení jejich účinnosti. Závěr práce je pak věnován diskuzi,zda by se politika boje proti daňovým únikům na Slovensku dala aplikovat v českém zákoně. Cílem práce je zhodnocení metod použitých proti daňovým únikům a možnost inspirace, v boji proti daňovým únikům, jinou zemí.