Politika boje proti daňovým únikům - Skálová, Jana; Sedmihradská, Lucie; Morávková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Bakalářská práce se zabývá daňovými úniky v oblasti všech daní v tuzemsku a na Slovensku. Práce je rozdělena na teoretickou a analytickou část. V první části je nastíněna problematika daňových úniků a způsob měření úniků. Druhá část je zaměřena na praktické příklady opatření proti daňovým únikům a jejich dopady. Jsou zde popsány nástroje politiky boje proti daňovým únikům se zaměřením na zhodnocení jejich účinnosti. Závěr práce je pak věnován diskuzi,zda by se politika boje proti daňovým únikům na Slovensku dala aplikovat v českém zákoně. Cílem práce je zhodnocení metod použitých proti daňovým únikům a možnost inspirace, v boji proti daňovým únikům, jinou zemí.
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses