Hospodářská situace na Slovensku před a po přijetí eura a porovnání s Českou republikou - Dočekalová, Veronika; Štěpánek, Pavel; Ševčíková, Michaela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Diplomová práce se zabývá ekonomickými změnami na Slovensku od rozpadu Sovětského svazu až po přijetí společné evropské měny v roce 2009. Jsou zde rozebírány sociální a ekonomické reformy, které výrazně přispěly ke splnění nominálních konvergenčních kritérií. V praktické části práce jsou sledovány různé makroekonomické ukazatele, díky kterým se podařilo zjistit, že Slovensko si přijetím eura spíše polepšilo. Součástí výzkumu je i pozorování situace v České republice a zhodnocení, zda by ČR měla přijmout euro či nikoliv.
Vedoucí práce: Pavel Štěpánek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses