Komparace penzijních systémů České republiky a Finska - Hrdinová, Aneta; Krebs, Vojtěch, 1950-; Lukášová, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Diplomová práce se zaměří na problematiku sociální politiky, konkrétně na penzijní systémy a to na komparaci penzijního systému České republiky a Finské republiky. Cílem teoretické části diplomové práce bude především vysvětlit a objasnit problematiku sociální politiky se zaměřením na penzijní systémy. Součástí diplomové práce bude také stručný náhled na penzijní systém z politického hlediska, protože penzijní systém je v nemalé míře ovlivňován právě jednotlivými politickými rozhodnutími. Cílem praktické části diplomové práce bude především najít jednotlivé rozdíly mezi penzijními systémy, odhalit jejich jednotlivé výhody a nevýhody a najít vhodné implikace, pokud nějaké jsou pro český penzijní systém a navrhnout možná zlepšení do budoucna. Na základě této komparativní analýzy bude tedy testována základní hypotéza diplomové práce. Závěr diplomové práce by měl přinést odpověď na otázku, zdali vůbec jsou nějaké principy a mechanismy, kterými se může Česká republika od Finska inspirovat a jestli je vhodné tyto principy implikovat do českého systému
Vedoucí práce: Vojtěch Krebs
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses