Motivace ke studiu ekonomických předmětů na středních a vysokých školách - Herlíková, Eliška; Krejčová, Kristýna, 1981-; Fišerová, Marie, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Diplomová práce se zabývá problematikou motivace ke studiu ekonomických předmětů na středních a vysokých školách, konkrétně její úrovní a strukturou včetně školní výkonové motivace. V první části práce naleznete teoretický pohled na motivaci obecně, dále specificky na motivaci k učení, na význam období adolescence a mladé dospělosti v motivaci člověka a na konec je zde zhodnocen vliv učitele na motivaci studentů. V druhé části práce je proveden výzkum motivace žáků středních škol a studentů vysokých škol s ekonomickým zaměřením a to prostřednictvím dotazníkového šetření. Rozdíly v motivaci dvou věkových kategorií jsou následně mezi sebou konfrontovány a jejich existence je diskutována v souvislosti s teoretickým podkladem.
Vedoucí práce: Kristýna Krejčová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: učitelství ekonomických předmětů pro střední školy [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses