Dosavadní vývoj a prognóza budoucího vývoje školních kontingentů v krajích ČR - Tábor, Radim; Fiala, Tomáš, 1953-; Dotlačilová, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Věková struktura populace ovlivňuje řadu odvětví, a tak je důležité se jí blíže zabývat. Klíčová je znalost vývoje obyvatelstva v čase. Jedním z důležitých sektorů, jenž potřebuje znát počet dětí a mladých lidí, je školství. Tato bakalářská práce se zabývá na krajské úrovni věkově specifickými skupinami vymezenými podle stupňů vzdělávání v České republice, tedy tzv. školními kontingenty, předškolní vzdělávání v podobě mateřských škol a jeselských zařízení nevyjímaje. Část textu je věnována analýze vývoje školních kontingentů v krajích ČR od roku 2000 do roku 2014, následně je provedena jejich prognóza do roku 2050. Při regionálním srovnání se uvazuje i s odklady školní docházky, resp. předčasnými nástupy, a také s odchodem řady žáků na víceletá gymnázia.
Vedoucí práce: Tomáš Fiala
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: sociálně ekonomická demografie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses