Analýza dopadu finanční krize na ratingové agentury - Matuška, Jakub (2016)
Cílem této práce je analyzovat dopad finanční krize na vývoj vybraných ukazatelů hospodaření ratingových agentur. Tento vliv byl analyzován pomocí parametrických testů o střední hodnotě a rozptylu finančních ukazatelů EBT, ROA, ROE, počet zaměstnanců a podíl aktiv na závazcích v letech 2005-2014. Data a informace použité pro interpretaci těchto ukazatelů byly získány z výročních zpráv jednotlivých společností a z analytického serveru YCharts. Významnou částí této práce bylo shrnutí příčin vzniku finanční krize, mezi které se mimo jiné řadí chování ratingových agentur.