Analýza dopadu finanční krize na ratingové agentury - Matuška, Jakub; Mirvald, Michal; Babin, Ján, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Cílem této práce je analyzovat dopad finanční krize na vývoj vybraných ukazatelů hospodaření ratingových agentur. Tento vliv byl analyzován pomocí parametrických testů o střední hodnotě a rozptylu finančních ukazatelů EBT, ROA, ROE, počet zaměstnanců a podíl aktiv na závazcích v letech 2005-2014. Data a informace použité pro interpretaci těchto ukazatelů byly získány z výročních zpráv jednotlivých společností a z analytického serveru YCharts. Významnou částí této práce bylo shrnutí příčin vzniku finanční krize, mezi které se mimo jiné řadí chování ratingových agentur.
Vedoucí práce: Michal Mirvald
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses