Finanční krize a státní pomoc finančním institucím v Belgii, Francii a Německu mezi lety 2008 a 2014 - Skřečková, Monika; Strejček, Ivo, 1990-; Lukášová, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku dopadů finanční krize na bankovní sektor se zřetelem na vývoj veřejného zadlužení. Cílem analýzy je zhodnotit dopady státní pomoci finančním institucím v Belgii, Francii a Německu v letech 2008-2014 a ověřit či vyvrátit hypotézu, zda byly použité nástroje státní pomoci využity efektivně a výrazně zabránily prohloubení veřejného dluhu. Při vyhodnocení vlivu na veřejné zadlužení dochází k závěru, že pomoc nelze považovat za efektivní v případech Francie a Belgie. Hypotéza se však potvrdila v případě Německa, které jako jediná ze sledovaných zemí vykazuje tendenci stlačovat vládní dluh. Práce nabízí komplexní shrnutí vývoje finanční krize ve výše zmíněných státech EU a může sloužit jako příspěvek k diskusi o roli vlád při řešení finančních krizí.
Vedoucí práce: Ivo Strejček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses