Crowdfunding - Rumian, Lukáš (2016)
Bakalářská práce se zabývá crowdfundingem a zaměřuje se na dvě české kampaně, které byly úspěšné. Její hlavním cílem je objasnit tento pojem, přiblížit celkovou historii kolektivního financování, vysvětlit jednotlivé druhy, právní stránku a nakonec zhodnotit výhody i nevýhody tohoto způsobu financování. V praktické části jsou uvedeny dvě české crowdfundingové kampaně, které uspěly u přispěvatelů. U každé z nich je od tvůrců zodpovězeno deset otázek, které přibližují jejich zkušenost s tímto druhem financování.