Finanční analýza Hanáckých železáren a péroven, a.s. - Mravcová, Veronika (2016)
Tato bakalářská práce je zaměřena na finanční analýzu Hanáckých železáren a péroven, a. s. za období počínající rokem 2011 a končící rokem 2014. Práce obsahuje dvě hlavní části- metodickou a praktickou. Na počátku bude věnována pozornost metodické části soustřeďující se především na popis jednotlivých metod finanční analýzy. Nejprve bude nastíněna horizontální a vertikální analýza, dále pak rozdílové a poměrové ukazatele doplněné o pyramidální rozklady, a závěrem této metodické části se budu věnovat i bankrotním a bonitním modelům sloužícím k predikci možné finanční tísně. Ve druhé části bakalářské práce budou teoreticky definované postupy z metodické části aplikovány na podnik Hanácké železárny a pérovny, a. s. Po představení této společnosti pak přistoupím k její finanční analýze s využitím jednotlivých modelů a ukazatelů. Na závěr zhodnotím finanční zdraví společnosti, a případně představím návrh na zlepšení situace do budoucna.