Finanční analýza firmy Erwin Junker Grinding Technology, a.s. - Trojánková, Barbora (2016)
Bakalářská práce s názvem Finanční analýza firmy Erwin Junker Grinding Technology, a. s. se zabývá finanční analýzou společnosti během let 2010 až 2014. Jedná se o společnost, která v České republice působí od roku 1993 a zabývá se výrobou obráběcích strojů. Práce je rozvržena do tří částí- metodické, praktické a kratší část pojednává o charakteristice společnosti. Smyslem metodické části je popsat metody finanční analýzy, především horizontální a vertikální analýzu, jednotlivé rozdílové a poměrové ukazatele, pyramidální rozklady, predikční modely. Celá tato část je teoretickým vysvětlením ukazatelů a metod, které jsem aplikovala v praktické části bakalářské práce. Podnik je krátce představen v druhé části bakalářské práce a dále je provedena samotná finanční analýza, kde jsou vyčísleny finanční ukazatele a metody, díky kterým můžeme zjistit finanční stabilitu a zdraví firmy. Práce je zakončena celkovým shrnutím finančního zdraví podniku na základě výpočtů z praktické části.