Finanční analýza firmy Erwin Junker Grinding Technology, a.s. - Trojánková, Barbora; Holečková, Jaroslava; Staňková, Anna, 1951-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Bakalářská práce s názvem Finanční analýza firmy Erwin Junker Grinding Technology, a. s. se zabývá finanční analýzou společnosti během let 2010 až 2014. Jedná se o společnost, která v České republice působí od roku 1993 a zabývá se výrobou obráběcích strojů. Práce je rozvržena do tří částí- metodické, praktické a kratší část pojednává o charakteristice společnosti. Smyslem metodické části je popsat metody finanční analýzy, především horizontální a vertikální analýzu, jednotlivé rozdílové a poměrové ukazatele, pyramidální rozklady, predikční modely. Celá tato část je teoretickým vysvětlením ukazatelů a metod, které jsem aplikovala v praktické části bakalářské práce. Podnik je krátce představen v druhé části bakalářské práce a dále je provedena samotná finanční analýza, kde jsou vyčísleny finanční ukazatele a metody, díky kterým můžeme zjistit finanční stabilitu a zdraví firmy. Práce je zakončena celkovým shrnutím finančního zdraví podniku na základě výpočtů z praktické části.
Vedoucí práce: Jaroslava Holečková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses