Problematika komunitního financování v ČR - Dvořák, Tomáš (2016)
Tato práce se věnuje analýze problematiky komunitního financování, neboli crowdfundingu, který je v současnosti populární formou získávání finančních zdrojů na odlišné projekty. V práci zkoumám datový soubor o velikosti 150 pozorování jednotlivých projektů z platformy HitHit, která působí v České republice. V empirické části je odhalen vliv faktorů na úspěšnost crowdfundingové kampaně. Mezi některé významné faktory patří odlišné způsoby šíření informací (internetové stránky, sociální sítě, anebo televizní vysílání), variabilita v nabízených odměnách, aspekty videa na platformě, lokální omezení, požadovaná částka peněz, ale i délka popisu projektu. Přínos práce je v odhalení a vysvětlení některých faktorů a použití ekonometrických modelů v české crowdfundingové scéně.