Analýza závislosti mezi HDP vybraných zemí a počtem medailí z letních olympijských her v letech 1996 až 2012. - Hlaváč, Jan; Zeman, Martin; Lukášová, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Tato práce analyzuje závislost mezi ekonomickými veličinami a úspěšností na letních olympijských hrách v letech 1996 až 2012. Tématem je zajímavý fenomén vlivu síly ekonomiky na sportovní úspěchy. Práce analyzuje, jestli se jedná o reálnou korelaci mezi HDP a pořadím národů na olympijských hrách, nebo jde o pouhou náhodu. Stejnou analýzu pak provádí i u populace a HDP na obyvatele a zkoumá, který z těchto faktoru má na olympijskou úspěšnost největší vliv. Téma je vzhledem k nadcházející letní olympiádě v Riu de Janeiro 2016 velmi aktuální.
Vedoucí práce: Martin Zeman
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses