Bytová politika a privatizace bytového fondu v Praze od roku 1993 do roku 2016 - Uher, Lukáš (2016)
Bakalářská práce se zabývá analýzou možností, jakými si lze obstarat bydlení v osobním vlastnictví v Praze. Zaměřuje se zejména na možnost účasti v privatizačním procesu, jakožto méně známou metodu. Cílem celé práce bylo zjistit, zda je privatizace tou nejvýhodnější možností z hlediska ceny. V teoretické části se práce věnuje obecné charakteristice klíčových pojmů, jako bytová politika, bytový fond či privatizace. Praktická část analyzuje jednotlivé možnosti obstarání bytu do osobního vlastnictví, kterými jsou privatizace, exekuční prodej nemovitosti a koupě od realitní kanceláře. Hlavní hypotéza byla potvrzena, účast v privatizaci se ukázala jako nejvýhodnější možnost z hlediska ceny.