Bytová politika a privatizace bytového fondu v Praze od roku 1993 do roku 2016 - Uher, Lukáš; Zeman, Martin; Hřebík, Tomáš, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Bakalářská práce se zabývá analýzou možností, jakými si lze obstarat bydlení v osobním vlastnictví v Praze. Zaměřuje se zejména na možnost účasti v privatizačním procesu, jakožto méně známou metodu. Cílem celé práce bylo zjistit, zda je privatizace tou nejvýhodnější možností z hlediska ceny. V teoretické části se práce věnuje obecné charakteristice klíčových pojmů, jako bytová politika, bytový fond či privatizace. Praktická část analyzuje jednotlivé možnosti obstarání bytu do osobního vlastnictví, kterými jsou privatizace, exekuční prodej nemovitosti a koupě od realitní kanceláře. Hlavní hypotéza byla potvrzena, účast v privatizaci se ukázala jako nejvýhodnější možnost z hlediska ceny.
Vedoucí práce: Martin Zeman
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses