Nástroje sociální politiky v oblasti podpory aktivního otcovství v ČR v roce 2015 - Novotný, Jáchym; Bartůsková, Lucia; Lukášová, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Rostoucí emancipace žen na trhu práce způsobuje ženám potíže se sloučením jejich pracovních a rodičovských rolí. Tato práce se zabývá možností vyřešení tohoto problému větším zapojením otců do péče o děti a domácnost. Práce zkoumá vhodnost tohoto přístupu, a dále analyzuje legislativní a finanční možnosti jeho podpory. Teoretická část práce zkoumá možnosti a aktuální stav české legislativy v této oblasti a zařazuje ji do mezinárodního rámce. V praktické části jsou tyto legislativní a finanční nástroje analyzovány. Práce se zaměřuje na otcovskou dovolenou, rodičovskou dovolenou a zkrácené úvazky. Na základě analýzy a mezinárodní komparace nachází hlavní faktory, které jsou rozhodující pro způsob čerpání těchto institutů, a hledá způsoby, kterými lze tyto faktory efektivně ovlivňovat.
Vedoucí práce: Lucia Bartůsková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses